نگاهی به عملکرد تیم ملی بسکتبال ۳نفره زنان ایران در بازی‌های آسیایی ناگویا ۲۰۲۶ لزوم حمایت از نقش مادری در کنار مشارکت اقتصادی زنان در جامعه برای یک شادی دسته جمعی روایت بانوی وزنه‌بردار تاریخ‌ساز کشورمان که با دست پر از بازی‌های آسیایی برگشت | مادرم تنهامربی‌ام بود برگزاری دومین نشست علمی فرهنگی کنگره بین‌المللی حضرت بی‌بی حکیمه (س) در مشهد رواق نجمه خاتون (س) حرم مطهر رضوی میزبان بانوان در محفل زیارت عاشورا و گفتمان دینی می‌شود (۱۳ مهر ۱۴۰۵) حضور ۱۰ تیم در فصل جدید لیگ برتر بسکتبال بانوان کشور | مسابقات از ۸ آبان ماه ۱۴۰۵ آغاز می‌شود مادر؛ معمار نخستین هویت و ریشه اصیل نسل آینده هشدار | شیوع اختلالات خلقی و اضطرابی در زنان شاغل در کشور ۲ برابر مردان است مهریه در مجلس شورای اسلامی به کجا رسید؟ احکام شرعی | درباره حکم شرعی شستن لباس نجس با لباسشویی چه می‌دانید؟ ویژه‌برنامه‌های رواق حضرت نجمه خاتون(س) حرم مطهر رضوی برای بانوان ( یکشنبه؛ ۱۲ مهر ۱۴۰۵) عدم هماهنگی با همسر؛ بزرگترین چالش والدین در تربیت فرزندان | راهکار چیست؟ حضور بانوی اسکی‌باز خراسانی در نخستین حضور ایران در قهرمانی رولراسکی آسیا ویدئو | مادرانه | روایتی از دلتنگی مادران شهدا | شهید حسن غفاری تلگرد ثبت بیش از یک هزار واقعه طلاق در خراسان شمالی در نیمه نخست سال ۱۴۰۵ آشپزی | سوپ کدو حلوایی؛ یکی از محبوب‌ترین سوپ‌های پاییزی + طرز تهیه ضرورت تقویت نقش زنان در عرصه‌های مدیریتی و اجتماعی افزایش ۶۰ درصدی کسب مدال طلای آسیایی توسط بانوان ایرانی در این دوره از رقابت‌ها
سرخط خبرها
«سیمین‌دخت وحیدی» بانویی که شعر انقلاب را به نسل بعد سپرد| «خاتون شعر جبهه» که بود؟

«سیمین‌دخت وحیدی» بانویی که شعر انقلاب را به نسل بعد سپرد| «خاتون شعر جبهه» که بود؟

  • کد خبر: ۴۲۶۷۰۱
  • ۰۹ تير ۱۴۰۵ - ۲۳:۰۱
درگذشت سیمین‌دخت وحیدی، از پیشگامان شعر انقلاب اسلامی، بار دیگر نام شاعری را بر سر زبان‌ها انداخت که علاوه بر سرودن شعر، در شکل‌گیری جریان شعر انقلاب و تربیت نسل تازه شاعران نیز نقشی مؤثر داشت؛ موضوعی که شاعران و نویسندگان در مراسم تشییع او بر آن تأکید کردند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ شاعران و نویسندگان حاضر در مراسم تشییع سیمین‌دخت وحیدی، شاعر، از او به عنوان یکی از پایه‌گذاران شعر بانوان انقلاب، شاعری متعهد و معلم نسل‌های بعدی یاد کردند؛ شاعری که از پیش از انقلاب فعالیت ادبی خود را آغاز کرد و تا سال‌های پایانی عمر، حضوری مؤثر در فضای شعر انقلاب داشت.

جواد محقق که از نخستین سال‌های پس از انقلاب با مرحومه وحیدی در جلسات شعر حوزه هنری همراه بود، سابقه آشنایی خود با او را به سال‌های پیش از انقلاب نسبت داد و گفت: زندگی‌نامه و شعر‌های ایشان را پیش از انقلاب خوانده بودم، اما آشنایی نزدیک ما به سال‌های بعد از انقلاب و جلسات شعر حوزه هنری بازمی‌گردد.

او با اشاره به جایگاه ویژه مرحومه وحیدی در میان بانوان شاعر انقلاب افزود: ایشان سومین بانویی بودند که به جمع شاعران جلسات شعر حوزه پیوستند؛ پیش از ایشان سپیده کاشانی و طاهره صفارزاده حضور داشتند و بعد‌ها بانوان شاعر دیگری نیز به این جمع اضافه شدند.

محقق، تحول زبان شعری وحیدی را از ویژگی‌های مهم او دانست و گفت: در سال‌های حضور در حوزه هنری، زبان شعری ایشان شکفتگی بیشتری پیدا کرد و آثاری درخشان درباره انقلاب، شهدا، شخصیت‌ها و حوادث آن دوران سرود که سال‌ها بر زبان علاقه‌مندان جاری بود.

وی ادامه داد: عمده آثار ایشان در قالب غزل و شعر کلاسیک بود و زبانشان، زبانی بسیار پخته و استوار به شمار می‌رفت.

میلاد عرفان‌پور نیز سیمین‌دخت وحیدی را از چهره‌های پیشرو شعر انقلاب اسلامی دانست و گفت: زنده‌یاد سیمین‌دخت وحیدی به نوعی یکی از پیشروان جدی شعر انقلاب اسلامی و به‌ویژه در میان بانوان شاعر انقلاب اسلامی بودند.

او افزود: ایشان از پیش از انقلاب، فعالیت متعهدانه و مبارزاتی خود را آغاز کردند و این مسیر پس از انقلاب نیز ادامه یافت. در این سال‌ها هم آثار بسیاری منتشر کردند و هم منشأ اثر در تربیت شاعران جوان‌تر بودند.

عرفان‌پور با تأکید بر جایگاه ادبی این شاعر اظهار کرد: تسلط بر ادبیات فارسی، شعر کهن و شعر روزگار ما، در کنار استقامتی که در این مسیر داشتند، باعث شده بود هم در شعر و هم در منش و رفتار، سرمشق شاعران جوان‌تر باشند.

در کنار این روایت‌ها، محمدرضا سنگری نیز بر حضور میدانی مرحومه وحیدی در سال‌های دفاع مقدس تأکید کرد و او را «خاتون شعر جبهه» خواند. به گفته او، کمتر شاعری به اندازه سیمین‌دخت وحیدی در جبهه‌های جنگ حضور داشت و برای رزمندگان شعر خواند.

عبدالرحیم سعیدی‌راد نیز با اشاره به نقش این شاعر در تربیت نسل جدید، گفت مرحومه وحیدی همواره از شاعران جوان، به‌ویژه بانوان، حمایت می‌کرد و حتی در دیدار‌های شاعران با رهبر انقلاب، فرصت شعرخوانی خود را در اختیار شاعران جوان قرار می‌داد تا آنان بیشتر دیده شوند.

منبع: فارس

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.